vineri, 22 iulie 2011
NEGRESA
CANTITATI
-6 liguri de cacao
-2 pahare de zahar
-jumatate de pahar cu apa
-4 oua
-2 pahare de faina
-1 ciocolata cu lapte 100 g
-1pachet de margarina
-un varf de bicarbonat
MOD DE PREPARARE
Se pun la foc: apa+cacao+zahar+margarina si se topesc.
10 linguri din compozitie se pun separat.
Compozitia ramasa se lasa la racit dupa care se adauga galbenusurile,bicarbonatul si faina si se amesteca foarte bine.
Albusurile se bat spuma si se adauga cate o lingura in compozitie pana la incorporare.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se pune la cuptor la foc potrivit.
Se scoate de la cuptor cand s-a desprins de pe tava,
Separat cele 10 linguri de compozitie se incalzesc peste care se adauga ciocolata.
Se pune peste negresa cand se scoate de la cuptor .
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
TAIETEI DE CASA
CANTITATI
-2 oua
-2 linguri de apa
-un praf de sare
-faina cat cuprinde
MOD DE PREPARARE
Se bat ouale cu putina sare se adauga apa si faina pina se face o coca mai tare care se poate intinde intr-o foaie subtire.
Se presara putina faina si se ruleaza dupa care se taie dupa preferinte .
Se folosesc in diferite preparate.
-2 oua
-2 linguri de apa
-un praf de sare
-faina cat cuprinde
MOD DE PREPARARE
Se bat ouale cu putina sare se adauga apa si faina pina se face o coca mai tare care se poate intinde intr-o foaie subtire.
Se presara putina faina si se ruleaza dupa care se taie dupa preferinte .
Se folosesc in diferite preparate.
COVRIGEI
CANTITATI
-4linguri de apa
-3linguri de otet
-1pachet de margarina
-putina sare
-2oua
-faina cat cuprinde
-chimen si (sau) sare
MOD DE PREPARARE
Se amesteca apa,otetul,margarina,faina si sarea pana la formarea unei compoziti mai tare care poate fi intinsa.
Se intinde foaia si se taie cu forma de covrigei,se aseaza in tava unsa.
Deasupra se ung cu ou se presara chimen si se pun la cuptor .
Se lasa pana se rumenesc , se scot si se lasa sa se raceasca .
Se consuma ce placere si cu bere rece.
Pofta buna!
-4linguri de apa
-3linguri de otet
-1pachet de margarina
-putina sare
-2oua
-faina cat cuprinde
-chimen si (sau) sare
MOD DE PREPARARE
Se amesteca apa,otetul,margarina,faina si sarea pana la formarea unei compoziti mai tare care poate fi intinsa.
Se intinde foaia si se taie cu forma de covrigei,se aseaza in tava unsa.
Deasupra se ung cu ou se presara chimen si se pun la cuptor .
Se lasa pana se rumenesc , se scot si se lasa sa se raceasca .
Se consuma ce placere si cu bere rece.
Pofta buna!
PRAJITURA CU VISINE
CANTITATI
-2 pahare iaurt
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat
-100 g unt
-2 pahare de zahar
-4 pahare de faina
-1 Kg de visine
MOD DE PREPARARE
Se freaca untul cu zaharul , se adauga oul apoi iaurtul.
Se pune faina apoi bicarbonatul si se amesteca bine.
Separat se curata visinele de samburi si se lasa la scurs.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si deasupra se pun visinele dupa care
se pune la cuptor la foc potrivit .
S-a copt cand a capatat o culoare aurie .
Se pudreaza si se consuma cu placere.
Pofta buna!
-2 pahare iaurt
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat
-100 g unt
-2 pahare de zahar
-4 pahare de faina
-1 Kg de visine
MOD DE PREPARARE
Se freaca untul cu zaharul , se adauga oul apoi iaurtul.
Se pune faina apoi bicarbonatul si se amesteca bine.
Separat se curata visinele de samburi si se lasa la scurs.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si deasupra se pun visinele dupa care
se pune la cuptor la foc potrivit .
S-a copt cand a capatat o culoare aurie .
Se pudreaza si se consuma cu placere.
Pofta buna!
RULADA CU DULCEATA DE GUTUI
CANTITATI
-3 linguri de zahar
-3 linguri de faina
-3 oua
-un praf de sare
-1 plic de zahar vanilat
-1 borcan de dulceata de gutui
MOD DE PREPARARE
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea .
Albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat.
Se amasteca cele doua compozitii apoi se pune faina in ploaie si se amesteca foatre usor .
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se pune la cuptor la foc potrivit .
Cand capata o culoare aurie se scoate pe un prosop umed si se pune dulceata fara sirop .
Se ruleaza imediat si se lasa sa se raceasca.
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
GOGOSI LA MINUT
CANTITATI
-2 oua
-2 pahare mici de iaurt
-1 lingurita bicarbonat
-1 pahar zahar
-2 pahare de faina
-un praf de sare
-1 plic de zahar vanilat
-ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE
Se freaca ouale cu zaharul si sarea,se pune iaurtul ,faina ,zaharul vanilat si la sfarsit bicarbonatul.
Se pune uleiul la incins si se pun gogosile cu lingura.
Se prajesc si se scot intr-un vas in care s-a asezat un servetel pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se pot consuma ca atare sau pudrate.
Pofta buna!
-2 oua
-2 pahare mici de iaurt
-1 lingurita bicarbonat
-1 pahar zahar
-2 pahare de faina
-un praf de sare
-1 plic de zahar vanilat
-ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE
Se freaca ouale cu zaharul si sarea,se pune iaurtul ,faina ,zaharul vanilat si la sfarsit bicarbonatul.
Se pune uleiul la incins si se pun gogosile cu lingura.
Se prajesc si se scot intr-un vas in care s-a asezat un servetel pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se pot consuma ca atare sau pudrate.
Pofta buna!
CREMA DE TORT
CANTITATI
-1 pachet de unt
-300g zahar pudra
-4 oua
-1 pachet mic de cacao
-rom
-zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
Se freaca untul bine pina iese apa din el. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pina se topeste.
Se adauga galbenusurile unu cate unu.
Albusurile se bat spuma separat si se adauga cate o lingura pana se incorporeaza tot in compozitie .
Se adauga romul si zaharul vanilat si se da la rece 30 minute.
Se imbraca tortul si se consuma cu placere.
Pofta buna !
-1 pachet de unt
-300g zahar pudra
-4 oua
-1 pachet mic de cacao
-rom
-zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
Se freaca untul bine pina iese apa din el. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pina se topeste.
Se adauga galbenusurile unu cate unu.
Albusurile se bat spuma separat si se adauga cate o lingura pana se incorporeaza tot in compozitie .
Se adauga romul si zaharul vanilat si se da la rece 30 minute.
Se imbraca tortul si se consuma cu placere.
Pofta buna !
SALEURI
CANTITATI
-1 paghet margarina
-1 lingurita sare
-1 lingurita otet
-6 linguri de apa
-faina cat cuprinde
-chimen,sare, susan sau cascaval
MOD DE PREPARARE
Se amesteca toate componentele facandu-se o coca mai moale.
Se unge tava cu putin ulei.
Se pune pe tava , se intinde apoi se taie in fisii groase de un deget, pe deasupra se presara chimen,sare ,susan sau cascaval.
Se pot consuma cu bere.
-1 paghet margarina
-1 lingurita sare
-1 lingurita otet
-6 linguri de apa
-faina cat cuprinde
-chimen,sare, susan sau cascaval
MOD DE PREPARARE
Se amesteca toate componentele facandu-se o coca mai moale.
Se unge tava cu putin ulei.
Se pune pe tava , se intinde apoi se taie in fisii groase de un deget, pe deasupra se presara chimen,sare ,susan sau cascaval.
Se pot consuma cu bere.
joi, 21 iulie 2011
CLATITE CU DOVLECEI
CANTITATI
-500 ml lapte
-un praf de sare
-1 dovlecel potrivit
-faina cat cuprinde
-zahar vanilat
-rom
-zahar
MOD DE PREPARARE
Se curata dovlecelul de coaja si de seminte daca are.
Se rade pe razatoarea mare si se amesteca cu un praf de sare dupa care se adauga faina si treptat laptele .
Se pune zaharul vanilat si romul si trebuie sa fie o compozitie nu prea subtire.
Se coc pe foc potrivit cu sau fara ulei , dupa aceea se presara un praf de zahar.
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
-500 ml lapte
-un praf de sare
-1 dovlecel potrivit
-faina cat cuprinde
-zahar vanilat
-rom
-zahar
MOD DE PREPARARE
Se curata dovlecelul de coaja si de seminte daca are.
Se rade pe razatoarea mare si se amesteca cu un praf de sare dupa care se adauga faina si treptat laptele .
Se pune zaharul vanilat si romul si trebuie sa fie o compozitie nu prea subtire.
Se coc pe foc potrivit cu sau fara ulei , dupa aceea se presara un praf de zahar.
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
GRIS CU LAPTE
CANTITATI
-600 ml lapte
-4 linguri de gris
-4 linguri de zahar
MOD DE PREPARARE
Se pun la foc 500 ml lapte.
Separat se pun 100 ml lapte rece cu 4 linguri de gris si 4 linguri de zahar si se amesteca pina se dizolva.
Dupa ce a fiert laptele se adauga si compozitia cu gris si se lasa la foc mic mestecand continu.
Se poate consuma cu dulceata , scortisoara,nuca pisata.
Pofta buna!
SALATA DE VINETE CU DOVLECEI
CANTITATI
-2 vinete mari
-2 dovlecei mai mici
-1 ceapa
-50 ml ulei
-1 lingura de iaurt
-sare dupa gust
MOD DE PREPARARE
Se coc vinetele , se curata si se lasa la scurs.
Se curata dovleceii si pun la fiert in apa clocotita , se fierb citeva minute si se pun in strecuratoare .
Ceapa se taie marunt si se amesteca cu vinetele si dovleceii .
Se pune uleiul putin cite putin, sarea si se ameasteca bine .
La sfirsit se pune si iaurtul si se consuma cu placere.
Pofta buna!
-2 vinete mari
-2 dovlecei mai mici
-1 ceapa
-50 ml ulei
-1 lingura de iaurt
-sare dupa gust
MOD DE PREPARARE
Se coc vinetele , se curata si se lasa la scurs.
Se curata dovleceii si pun la fiert in apa clocotita , se fierb citeva minute si se pun in strecuratoare .
Ceapa se taie marunt si se amesteca cu vinetele si dovleceii .
Se pune uleiul putin cite putin, sarea si se ameasteca bine .
La sfirsit se pune si iaurtul si se consuma cu placere.
Pofta buna!
SIROP DE ZAHAR ARS
CANTITATI PENTRU SIROP
CANTITATI
-4 linguri de zahar
-700 ml apa
-rom
-zahar vanilat
CANTITATI
-4 linguri de zahar
-700 ml apa
-rom
-zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
Se caramelizeaza zaharul , se adauga apa si se lasa la fiert pina scade un deget .Se lasa la racit apoi se adauga romul si zaharul vanilat..
CREMA DE TORT CU CACAO
CREMA DE TORT
CANTITATI
-3 oua
-3linguri de zahar
-3linguri de faina
-100 g unt
-3linguri de cacao
-250 ml lapte
MOD DE PREPARARE
Se amesteca ouale cu zaharul si faina bine fara sa se faca cocoloase,se adauga cacaoua apoi laptele treptat pana se omogenizeaza.
Se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase.
Se lasa la racit apoi se adauga untul si se amesteca foarte bine .
TORT DE MERE
CANTITATI PENTRU BLAT
CANTITATI PENTRU CREMA DE ZAHAR ARS
CANTITATI PENTRU SIROP
CANTITATI
-4 linguri de zahar
-700 ml apa
-rom
-zahar vanilat
CANTITATI
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat
-1 Kg de mere
-100 g unt
-100 g nuci
-rom
MOD DE PREPARARE
Se bat ouale bine pina isi maresc volumul de 3-4 ori ,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se albeste compozitia si se topeste zaharul .
Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor .
Se adauga praful de copt fara a se dizolva, zaharul vanilat si romul .
Se pregateste o tava de tort sau o cratita de 2Kg astfel:se unge cu putin unt se tapeteaza cu zahar si se pun merele taiate pe jumatate si umplute cu unt si nuca .
Se pune compozitia in tava si se coace la foc potrivi .
Se coace pina se desprinde de pe tava .
Se lasa sa se raceasca .
Se poate taia in 2-3 felii .
CANTITATI PENTRU CREMA DE ZAHAR ARS
CREMA DE ZAHAR ARS
CANTITATI
-4 oua
-500 ml de lapte
-10 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-rom (dupa preferinte)
Mod de preparare
Se pun 5 linguri de zahar intr-o cratita de marimea blatului de tort ,se caramelizeaza ,se ung bine cucaramel peretii cratitei si se lasa la racit .
Separat se bat bine ouale cu zaharul si se adauga laptele,romul si zaharul vanilat.
Se pune compozitia in cratita cu zaharul caramel ,se introduce la cuptor la foc potrivit .
Sub cratita se pune o alta cratita sau tava cu apa.
Se lasa la cuptor pana capata o culoare caramel.
Se lasa sa se raceasca.
-4 oua
-500 ml de lapte
-10 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-rom (dupa preferinte)
Mod de preparare
Se pun 5 linguri de zahar intr-o cratita de marimea blatului de tort ,se caramelizeaza ,se ung bine cucaramel peretii cratitei si se lasa la racit .
Separat se bat bine ouale cu zaharul si se adauga laptele,romul si zaharul vanilat.
Se pune compozitia in cratita cu zaharul caramel ,se introduce la cuptor la foc potrivit .
Sub cratita se pune o alta cratita sau tava cu apa.
Se lasa la cuptor pana capata o culoare caramel.
Se lasa sa se raceasca.
CANTITATI PENTRU SIROP
CANTITATI
-4 linguri de zahar
-700 ml apa
-rom
-zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
Se caramelizeaza zaharul , se adauga apa si se lasa la fiert pina scade un deget .Se lasa la racit apoi se adauga romul si zaharul vanilat..
CREMA DE TORT
CANTITATI
-3 oua
-3linguri de zahar
-3linguri de faina
-100 g unt
-3linguri de cacao
-250 ml lapte
MOD DE PREPARARE
Se amesteca ouale cu zaharul si faina bine fara sa se faca cocoloase,se adauga cacaoua apoi laptele treptat pana se omogenizeaza.
Se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase.
Se lasa la racit apoi se adauga untul si se amesteca foarte bine .
ASAMBLAREA TORTULUI
Se taie batul de tort in 2-3 felii sise insiropeaza cu siropul rece.
Se adauga o parte din crema peste care se pot pune si fructe (ananas )
Se punea doua felie de blat si se unge cu crema si se pun fructe.
Se pune si ultima felie (2-3) de blat care trebuie sa aiba merele deasupra .
Se pune putina crema ,apoi se aseaza cu grija crema de zahar ars.
Peste crema de zahar ars se poate decora cu frisca .
Se pune la frigider 1 ora
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
miercuri, 20 iulie 2011
BLAT DE TORT
CANTITATI
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat
-rom
MOD DE PREPARARE
Se bat ouale bine pina isi maresc volumul de 3-4 ori ,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se albeste compozitia si se topeste zaharul .
Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor .
Se adauga praful de copt fara a se dizolva, zaharul vanilat si romul .
Se pregateste o tava de tort sau o cratita de 2Kg astfel:se unge cu putin ulei si se pune hartie .
Se pune compozitia in tava si se coace la foc potrivi .
Se coace pina se desprinde de pe tava .
Se lasa sa se raceasca si se desprinde hartia in momentul cind se prepara ..
Se poate taia in 2-3 felii si se umple cu diverse creme si cu fructe .
Pofta buna !
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat
-rom
MOD DE PREPARARE
Se bat ouale bine pina isi maresc volumul de 3-4 ori ,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se albeste compozitia si se topeste zaharul .
Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor .
Se adauga praful de copt fara a se dizolva, zaharul vanilat si romul .
Se pregateste o tava de tort sau o cratita de 2Kg astfel:se unge cu putin ulei si se pune hartie .
Se pune compozitia in tava si se coace la foc potrivi .
Se coace pina se desprinde de pe tava .
Se lasa sa se raceasca si se desprinde hartia in momentul cind se prepara ..
Se poate taia in 2-3 felii si se umple cu diverse creme si cu fructe .
Pofta buna !
POEZII PENTRU COPII MICI
POEZII PENTRU COPII
CATELUS CU PARUL CRET
Catelus cu parul cret ,
Fura rata din cotet.
El se jura ca nu fura ,
Si l-am prins cu rata in gura .
Si cu oul in buzunar
Hai la Sfatul Popular.
RATUSCA
Rata. rata, ratisoara,
Ce te plimbi pe ulicioara ?
Cu papucii rosiori .
Ai promis ca-mi faci un ou
Si mi-l faci mie cadou .
Daca nu te tii de vorba ,
Te tai si te bag la ciorba.
UN PITIC
Un pitic tare mic ,
Facea baie in ibric
Pe sapun a alunecat
Si piticul s-a innecat.
Vai ,vai ,ce pacat
Ca piticul s-a innecat .
O FETITA CU FUNDITA
O fetita cu fundita ,
Se ducea la gradinita .
Mama mare o intreba :
Unde te duci fetita mea ?
Eu ma duc la gradinita
Sa ma fac o doctorita .
Mama este bucuroasa
Ca are o fetita frumoasa ,
Iar tata e suparat ,
Ca nu are si el un baiat
GRIVEI
Cutu ,cutu ia Grivei,
Mamaliga daca vrei ,
Daca nu o pun in cos ,
Si o dau miine la cocos.
Catelus cu parul cret ,
Fura rata din cotet.
El se jura ca nu fura ,
Si l-am prins cu rata in gura .
Si cu oul in buzunar
Hai la Sfatul Popular.
RATUSCA
Rata. rata, ratisoara,
Ce te plimbi pe ulicioara ?
Cu papucii rosiori .
Ai promis ca-mi faci un ou
Si mi-l faci mie cadou .
Daca nu te tii de vorba ,
Te tai si te bag la ciorba.
UN PITIC
Un pitic tare mic ,
Facea baie in ibric
Pe sapun a alunecat
Si piticul s-a innecat.
Vai ,vai ,ce pacat
Ca piticul s-a innecat .
O FETITA CU FUNDITA
O fetita cu fundita ,
Se ducea la gradinita .
Mama mare o intreba :
Unde te duci fetita mea ?
Eu ma duc la gradinita
Sa ma fac o doctorita .
Mama este bucuroasa
Ca are o fetita frumoasa ,
Iar tata e suparat ,
Ca nu are si el un baiat
GRIVEI
Cutu ,cutu ia Grivei,
Mamaliga daca vrei ,
Daca nu o pun in cos ,
Si o dau miine la cocos.
CREMA DE ZAHAR ARS
CANTITATI
-8 oua
-1 l de lapte
-10 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-rom (dupa preferinte)
Mod de preparare
Se pun 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 Kg ,se caramelizeaza ,se ung bine cucaramel peretii cratitei si se lasa la racit .
Separat se bat bine ouale cu zaharul si se adauga laptele,romul si zaharul vanilat.
Se pune compozitia in cratita cu zaharul caramel ,se introduce la cuptor la foc potrivit .
Sub cratita se pune o alta cratita sau tava cu apa.
Se lasa la cuptor pana capata o culoare caramel.
Se consuma cu placere.
POFTA BUNA!
-8 oua
-1 l de lapte
-10 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-rom (dupa preferinte)
Mod de preparare
Se pun 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 Kg ,se caramelizeaza ,se ung bine cucaramel peretii cratitei si se lasa la racit .
Separat se bat bine ouale cu zaharul si se adauga laptele,romul si zaharul vanilat.
Se pune compozitia in cratita cu zaharul caramel ,se introduce la cuptor la foc potrivit .
Sub cratita se pune o alta cratita sau tava cu apa.
Se lasa la cuptor pana capata o culoare caramel.
Se consuma cu placere.
POFTA BUNA!
PATEU DE FICAT DE PUI
CANTITATI
-5 ficatei de pui
-3 oua fierte
-2 linguri iaurt
-1 lingurita de unt
-un praf sare
-un praf de piper (dupa preferinte)
MOD DE PREPARARE
Se inabusesc ficateii ,se rad pe razatoarea mica.
Se fierb oale tare,se rad pe razatoarea mica .
Se amestece toate ingredientele si se sareaza dupa gust .
Se poate da si copiilor peste 1 an fara piper.
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
-5 ficatei de pui
-3 oua fierte
-2 linguri iaurt
-1 lingurita de unt
-un praf sare
-un praf de piper (dupa preferinte)
MOD DE PREPARARE
Se inabusesc ficateii ,se rad pe razatoarea mica.
Se fierb oale tare,se rad pe razatoarea mica .
Se amestece toate ingredientele si se sareaza dupa gust .
Se poate da si copiilor peste 1 an fara piper.
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
COJI DE ECLER
Cantitati
-1 cana de ulei
-2 cani de apa
-sare
-5 oua
-2 cani de faina
Proces Tehnologic
Se pune uleiul ,apa si sarea la foc si se lasa sa dea in clocot.
Se pune faina si se amesteca bine dupa care se lasa la racit.
Se incorporeaza ouale unul cate unu pina la omogenizare.
Se toarna in forme de ecler mari sau rotunde si se coc la foc potrivit pana capata o culoare aurie.
Se lasa la racit si se pot umple cu crema de vanilie ,crema de ciocolata sau frisca .
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
-1 cana de ulei
-2 cani de apa
-sare
-5 oua
-2 cani de faina
Proces Tehnologic
Se pune uleiul ,apa si sarea la foc si se lasa sa dea in clocot.
Se pune faina si se amesteca bine dupa care se lasa la racit.
Se incorporeaza ouale unul cate unu pina la omogenizare.
Se toarna in forme de ecler mari sau rotunde si se coc la foc potrivit pana capata o culoare aurie.
Se lasa la racit si se pot umple cu crema de vanilie ,crema de ciocolata sau frisca .
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
RULADA APERITIV
RULADA -APERITIV
INGREDIENTE
-500 ml lapte
-un pachet margarina
-un praf de sare
-1cana de faiana
-6 oua
-250 g cascaval (branza)
PREPARARE
Se fierbe laptele si se adauga margarina pina se topeste .Se mentine pe foc pina se pune praful de sare si faina ,se mesteca continuu sa nu se lipeasca citeva minute . Se pune la racit ,iar dupa aceea se adauga ouale . Tava de aragaz se unge cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina . Se toarna compozitia in tava ,se intinde uniform si se pune la cuptor la foc potrivit . Cind este rumenita si se desprinde de pe tava se scoate din cuptor pe un sevet umed. Deasupra se rade cascavalul sau branza. Se ruleaza si se lasa in prosop pina se mai raceste. Se consuma calda sau rece .
POFTA BUNA !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)