sâmbătă, 22 octombrie 2011

joi, 20 octombrie 2011

GHICITORI 2 LARI

1 Ascuns in camasuta verde
   Miezul de foc nu se vede
   Cand maminci o feliuta
   Parca sufli in muzicuta .                                                                                           PEPENELE

2 Frunze n-are ,nu-i nici floare
   In paduri si pe ogor
   Prin gradini si-n deal la vie
   Sta mereu intr-un picior.                                                                                           CIUPERCA

3 Sta in curte linga pom    Ii zic om ,dar nu e om
   Si cind soarele incalzeste
   Nu-l mai vezi ca se topeste.                                                                             OMUL DE ZAPADA

4 Colorat e ca o floare
   Trupul fin si mic el are
    Zboara vara pe cimpie
   -Spuneti , ce-ar putea fi oare?                                                                              FLUTURELE
  

GHICITORI 1 LARI

1 O cetate luminata
   Sta cu poarta descuiata
   Dar in ea nu pot pasi
   Deciat cei ce stiu citi.                                                                                                        CARTEA

2 In gradina lui Pandele
   E un pom plin cu margele
   La culoare sunt rosii toate
   Cu codite imperecheate.                                                                                                    CIRESE

3 Jupineasa durdulie
   Cu rochita cenusie
   Lucrata din pene lucii
   Cauta pe lac papucii.                                                                                                         GISCA

4  Am un briu frumos vargat
    Peste zare aruncat
    Numai dupa ploaie apare
    Si-i tesut din strop de soare.                                                                                      CURCUBEUL

luni, 17 octombrie 2011

LEGUME -TIP VEGETA PT IARNA

Cantitati

-2kg gogosar
-2kg ardei gras
-2kg ardei capia
-2kg albitura
-2 kg morcov
-1 kg sare

Mod de preparare

Se curata legumele .
Se taie ardeii,gogosarii,ardeii capia in cubulete.
Morcovul si albitura se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca toate ingrediente cu sarea si se lasa pina a doua zi .
Se pun la borcane si se consuma peste iarna la orice mincare.

                                                                       Spor la treaba!