vineri, 11 noiembrie 2011

BRADUT LARI

BRIOSE A LA ANA

                                                                                                 

Cantitati

-300 g de faina integrala
-4 oua
-1 plic de praf de copt
-1 lingurita de razatura de lamiie
-200 g zahar brun
-125 ml de lapte
-125 g unt
-zahar pudra

Mod de preparare

-Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
-Se amesteca faina cu praful de copt.
-Se incalzeste untul putin untul se adauga zaharul si se amesteca bine.
-Se adauga ouale unul cite unul ,razatura de lamiie ,laptelesi faina cu praful de copt.
-Se amesteca bine pina ramine fina si uniforma
-Se toarna in forme pina la jumatate .
-Se pun la cuptor 15-20 min pina capata o culoare aurie.
-Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se decoreaza cu zahar pudra.
-Se poate folosi faina  alba si lapte de soia.
-Se consuma cu placere.

                                                                                   Pofta buna!

SALATA DE PASTE CU PESTE A LA GINA


Cantitati

-2 linguri otet
-4 linguri ulei de masline
-4 rosii
-sare
-piper
-1 punga de paste
-2 fire tarhon
-200 g mazare
-200 g file de peste
-1 salata verde

Mod de prepare

Rosiile se curata de seminte si se taie in cubulete. Peste ele se adauga otetul amestecat cu ulei, sare si piper dupa gust.
Separat se fierb pastele la foc mic, la care se adauga tarhonul si un pic de sare . Se strecoara si se clatesc cu un jet de apa rece apoi se lasa sa se raceasca.
Se fierbe  mazarea si se strecoara.
Pestele se taie fisii si se fierbe in aburi 3 min.
Se amesteca pastele cu rosiile si  mazarea.
Pe un platou se pune un pat de frunze de salata peste care se adauga pastele si se decoreaza cu pestele file.
Se consuma cu placere.                    

                                                                                   Pofta  buna!

miercuri, 9 noiembrie 2011

CHEC CU MERE A LA MIHO

                                                                           
Cantitati

-4 oua
-2 pahare zahar
-1 iaurt
-1 pahar ulei
-3 pahare faina
-1 praf de copt
-esenta de rom
-1 mar


Mod de preparare
-Se pun in mixer si se bat :ouale,zaharul,iaurtul ,uleiul,se amestecabine
-Se adauga faina , praful de copt si romul .
-Separat se pregatesc tavile si se aprinde cuptorul.
-Se pune compozitia in tavi apoi se pune marul taiat felii.
-Se pune la cuptor la foc potrivit.
Se consuma cu placere.



                                                                            Pofta buna!

duminică, 6 noiembrie 2011

MACHETE CU MATERIALE RECICLABILE




SALATA DE CRUDITATI

Cantitati                                                                                           

-350 g morcovi
-3 mere
-zeama de la o lamiie
-1 salata verde
-250g telina
-50 ml ulei
-200 ml smantana
-sare
-3 rosii
-3 ardeii grasi

Mod de preparare

Se  spala si se curata legumele.
Morcovii si telina se daupe razatoare.
Merele se curata ,se indeparteaza samburii si se taie in felii.
Toate legumele taiate felii se amesteca bine.
Se adauga uleiul si zeama  de lamiie.
Deasupra se toarna smantana.
Se orneaza cu frunze de salata  verde.

                                                                                                              Pofta buna!