sâmbătă, 26 noiembrie 2011

O FETITA CU FUNDITA

joi, 24 noiembrie 2011

STRUDEL CU MERE A LA GINA

                                                                                     

STRUDEL CU MERE

Cantitati pentru foaie

-1 cana de ulei
-1cana de apa (apa minerala)
-1 praf de amoniac
-faina cit cuprinde
-mirodenii

Mod de preparare

Se pune faina cu uleiul, apa ,amoniacul si mirodeniile ,se amesteca bine pina se face o coca care se poate intinde.
Se intinde foaie de 10/10 sau cum vreti sa fie de mari strudelele.
Se pune compozitia pentru uimplutura din:mere rase +3 linguri de zahar+scortisoara+rom  putin calite.
Se impacheteaza si se pun in tava la cuptor pina se rumenesc.
Se scot si se pudreaza reci.

                                                                                     Pofta buna!

miercuri, 23 noiembrie 2011

CAPSUNA CU PISTRUI



CAPSUNA CU PISTRUI

Ocapsuna cu pistrui
Si cu fes micut, verzui,
Se plingea ca de la soare
Toti pistruii-i cresc mai tare
Si ca are mult necaz
Ca-i prea rosie in obraz
Si, pin'sa rasara luna,
Se tot vaicarea intruna:
-Of si vai,fir-ar sa fie,
De ce n-am ,precum ciuperca,
Pe capsor o palarie?

CORNULETE A LA NASA


                                                                           

 Cantitati

-2 pachete de unt
-1 cana de apa(apa minerala)
-1 cub de drojdie
-2 oua
-faina cit cuprinde

Mod de preparare

-Se framanta ouale cu untul  .
-Drojdia de topeste in apa calda.
-Se amesteca :faina , untul , drojdia ,apa minerala si mirodeniile (rom ,zahar vanilat) pina se face o coca mai moale si se lasa sa creasca.
-Se intinde coca ,se taie in patratele si se ruleaza in colt cu diverse umpluturi.
-Se pun pe tava unsa cu ulei si se pun la cuptor pina se rumenesc.
-Se scot  din cuptor se lasa sa se raceasca  si se pudreaza .
-Se consuma cu placere.

                                                                                              Pofta buna!