sâmbătă, 26 noiembrie 2011
joi, 24 noiembrie 2011
STRUDEL CU MERE A LA GINA
STRUDEL CU MERE
Cantitati pentru foaie
-1 cana de ulei
-1cana de apa (apa minerala)
-1 praf de amoniac
-faina cit cuprinde
-mirodenii
Mod de preparare
Se pune faina cu uleiul, apa ,amoniacul si mirodeniile ,se amesteca bine pina se face o coca care se poate intinde.
Se intinde foaie de 10/10 sau cum vreti sa fie de mari strudelele.
Se pune compozitia pentru uimplutura din:mere rase +3 linguri de zahar+scortisoara+rom putin calite.
Se impacheteaza si se pun in tava la cuptor pina se rumenesc.
Se scot si se pudreaza reci.
Pofta buna!
miercuri, 23 noiembrie 2011
CAPSUNA CU PISTRUI
Ocapsuna cu pistrui
Si cu fes micut, verzui,
Se plingea ca de la soare
Toti pistruii-i cresc mai tare
Si ca are mult necaz
Ca-i prea rosie in obraz
Si, pin'sa rasara luna,
Se tot vaicarea intruna:
-Of si vai,fir-ar sa fie,
De ce n-am ,precum ciuperca,
Pe capsor o palarie?
CORNULETE A LA NASA
Cantitati
-2 pachete de unt
-1 cana de apa(apa minerala)
-1 cub de drojdie
-2 oua
-faina cit cuprinde
Mod de preparare
-Se framanta ouale cu untul .
-Drojdia de topeste in apa calda.
-Se amesteca :faina , untul , drojdia ,apa minerala si mirodeniile (rom ,zahar vanilat) pina se face o coca mai moale si se lasa sa creasca.
-Se intinde coca ,se taie in patratele si se ruleaza in colt cu diverse umpluturi.
-Se pun pe tava unsa cu ulei si se pun la cuptor pina se rumenesc.
-Se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si se pudreaza .
-Se consuma cu placere.
Pofta buna!
marți, 22 noiembrie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)