sâmbătă, 8 octombrie 2011

CIUPERCI UMPLUTE

   Cantitati

-12 ciuperci
-1 legatura marar
-1 legatura patrunjel verde
-200 g cascaval
-1 ceapa
-piper
-sare
-50 ml ulei

  Mod de preparare

Se curata ciupercile ,se spala si se separa piciorul.
Se toaca marunt piciorusele  ciupercilor cu verdeata si ceapa si se calesc ,iar la sfirsit se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
Se rade cascavalul.
Sse umplu palariile ciupercilor cu amestecul pregatit apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
Se presara cascavalul ras si introduci tava la cuptor .
Se coc aproximativ 25 min.
Se scot si se servesc calde sau ca garnitura.

                                                                                              Pofta buna!

MORCOVUL SI ANDREI POEZII PT COPII

MORCOVUL SI ANDREI

Andrei este suparat
Cu omida s-a certat,
Pe un morcov nespalat.
Omida s-a necajit
Si s-a pus pe rontait.
Andrei ,tare bosumflat
Morcovul l-a infascat
Si l-a mincat nespalat.
Morcovul era minjit
Dar Andrei nu s-a gindit.
Sa va spun ce a patit?
Nu e greu de inchipuit
Drept la doctor s-a oprit.

POEZII PENTRU COPII 3 BARBA COT

1  BARBA COT

-BarbaCot ,de ce esti mic ?
-N-ai vrea sa mai cresti un pic?
-Ba as vrea  de s-ar putea!
-Dar de acum pitic ramin !
-Nu mai cresc ca sunt batrin !
-Si de ai ramas pitic?
-Fiindca nu mincam nimic.
Mama mea ce imi facea:
Supa , ciorba ,papanas,
Gris cu lapte , coltunasi
-Asta nu  si asta nu
-Ca sa nu ramii si tu ,
Ca piticul Barba Cot
Sa maninci la masa tot!

POEZII PENTRU COPII 2

1 PISICA

Azi pisica mea e trista
Ca nu are o batista,
Sa sterga cu ea mustata
Ca a murdarit-o rata

Pisicuta stai nitel
Ca-ti aduc un servetel
Dar pina ma intorc cu el
Ai grija de soricel.

2 Mama mea

Mama mea e gospodina
Are orata si o gaina
Tata nu are nici un pui.
Numai tuica in capul lui.

SALAM DE BISCUITI

Cantitati

-1Kg de biscuiti populari
-1/2Kg rahat
-3 oua
-1 pachet unt sau margarina
-1 plic mic de cacao
-rom
-zahar vanilat
-400 mi lapte  sau sirop
-1 cana de zahar
- stafide


Mod de preparare

-Se rup biscuiti in bucatisi se adauga peste ei siropul sau laptele.
-Se taie rahatul cubulete .
Se face crema :untul se amesteca cu zaharul pina se mai topeste ,se adauga ouale  unul cite unul,zaharul vanilat,romul si plicul de cacao.
-Se amesteca toate componentele.
-Se pun in pungute sau folie se ruleaza si se pun la frigider.

                                                               Pofta buna !

vineri, 7 octombrie 2011

BANCURI 1 LARI

1-Alo ,Alex?
-Da
-Iti amintesti ce ne-a dat ieri la fizica ?
-Da. cite un 3.

2-Baietel ce vrei sa te faci cind vei fi mare?
-Musafir.

3.Foarte bine eu vreau sa fiu in timpul tezelor pe luna.
-De ce ?
-Fiindca  acolo toate sunt de 6 ori mai usoare!

4 De ce nu stiu blondele sa scrie numarul 11?
Pentru ca nu stiu pe care din 1 sa-l puna  in fata.

5-Mama , striga o blonda ,am ramas insarcinata!
-Insarcinata?!...Unde ti-a fost capul?
-Unde sa fie ,pe perna!
.

BANCURI 2 LARI

1. Mos Nicolae sta in seara de Ajun in fata lui Bula.Ii arata cu degetul si ii spune :
-Ai fost  cuminte anul acesta?
La care Bula:
-Tata ,mosul asta ma ameninta.Suna avocatul.

2.Bula il intreaba pe Strula :
-Esti smecher?
-Bineinteles.
-Atunci da-ti un cap in gura.

3. Bula ,de ce plingi ? il intreaba mama lui.
-Pentru ca vecinul nu se joaca decit cu tine!

4.-De ce a ramas celebru Napoleon?intreaba profesoara.
-Fiindca avea o memorie formidabila .raspunde elevul.
-Poti sa fi mai clar?
-Da. Pe statuia sa scrie :"pentru memoria lui Napoleon".

5. La scoala copii sunt intrbati care este ziua lor de nastrere.Toti copii spun numai Bula tace.
-Bula cind e ziua ta de nastere?il intreaba profesoara.
-Eu nu am zi de nastere,raspunde Bula .
-Cum Bula nu se poate.
-Ba da ca pe mine m-a nascut noaptea.



PIEPT DE PUI FILE INVELIT IN SUNCA

  Cantitati  pentru 4 portii

-4fileuri de piept de pui
-4linguri de ulei de masline
-1 lingurita  rozmarin  uscat
-sare
- boia de ardei iute
-8 felii subtiri de sunca
-1 catel usturoi
-1 ceapa
-1 lingura pasta de rosii
-1 paharel mic de vin alb
-1 lingura de patrunjel tocat

  Mod de preparare

 -Se spala carnea cu apa rece si se sterge  ,iar apoi se rumeneste in ulei firbinte.
-Se scoate si se condimenteaza cu rozmarin ,sare ,boia de ardei .
-Fiecare felie de carne se impatureste in doua felii de sunca.
-Usturoiul si ceapa se curata si se toaca si ce prajesc pina se inmoaie.
-Pasta de rosii se amesteca bine cu vinul alb si se adauga peste ceapa ,iar apoi se condimenteaza cu sare si boia se face ca un sos peste care se pun fileurile si se lasa la foc mic 15 min.
-La sfirsit se pune patrunjelul si se servesc calde.

                                                                          Pofta buna!

joi, 6 octombrie 2011

MINCIUNELE

         Cantitati

     -250 faina
     -3 oua
     -2 linguri ulei
     -1 lingurita rasa zahar
     -rom
     -1 praf sare

        Mod de preparare

     Se face un aluat putin mai moale ca la taietei.
     Se intinde foaia subtire.
     Se taie cu romburi  se taie pe mijloc si se face fundita .
     Se incinge uleiul pe foc si se pun una cate una pe un rand.
     Se coc pana se rumenesc.
     Se scot.
     Se pudreaza.

                     
                    POFTA BUNA!

PRAJITURA CU MERE

Cantitati

-4oua
-12 linguri zahar
-12 linguri de apa sau sifon
-12 linguri ulei
-12 linguri faina
-1 praf de copt
-mere
-sare
-aroma in coca


Mod de preparare

-Se separa ouale
-Se bat albusurile cu zaharul si o un praf de sare in albus.
-Se amesteca galbenusurile cu ulei ca la maioneza apoi se adauga 1 lingura de apa cu o lingura de faina si se amesteca de sus in jos cu o lingura .
-Se obtine o coca  subtire ca la chek si se pune jumatate in tava  apoi se pun merele rase si stoarse foarte bine la care se adauga zahar deasupra si scortisoara .
-Deasupra se adauga restul de coca.
-Se pune la cuptor la foc potrivit pina se rumeneste.
-Se scoate se taie bucatele si se serveste cu placere.

                                                                                   Pofta buna!

miercuri, 5 octombrie 2011

ZACUSCA DE CIUPERCI

Cantitati

-5 kg de ardei combinati
-3kg de ceapa
-1l ulei
-1/2 l bulion
-3kg de ciuperci proaspete(5cutii )
-pirep boabe sau macinat

Mod de preparare

-Se caleste ceapa ci 1/2 l ulei,iar cu celalalt ulei se calesc ciupercile.
-Ardeiul se coace se se pune fisii rupte.
-Dupa ce s-a calit ceapa cu ciupecile se amesteca toate componentele si se fierb pina iese uleiul deasupra.
-Se pune calda in borcane.

                                                      Pofta buna!

ZACUSCA DIETETICA

  Cantitati

-4 kg ardei capia
-400 ml ulei
-2linguri zahar
-2 linguri mustar
-2cescute otet
-piper boabe sau macinat  dupa gust

  Proces tehnologic

-Se coc ardeii ,se decojesc  se dau prin  masina de tocat (forma mare ) sau se pot taie cubulete .
-Se pun toate componentele la foc si se firb 15 min dupa ce au dat in clocot .
-Se adauga  piperul  dupa gust .
-Se pune la borcane fiebinte si se acopera cu ceva sa stea calde mai mult timp.
-Dupa ce s-au racit  a doua zi se pun la cuptor 10 min la foc mic.

                                                                      Pofta buna!