joi, 21 iulie 2011

TORT DE MERE

            CANTITATI  PENTRU BLAT

 CANTITATI

-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat

-1 Kg de mere
-100 g unt
-100 g nuci
-rom



 MOD DE PREPARARE

Se bat ouale bine pina isi maresc volumul de 3-4 ori  ,se adauga zaharul  si se  bat in continuare pana se albeste compozitia  si se topeste zaharul .
Se adauga  faina in ploaie si se amesteca usor .
Se adauga praful de copt fara a se dizolva, zaharul vanilat si romul .
Se pregateste o tava de tort sau o cratita de 2Kg  astfel:se unge cu putin unt se tapeteaza cu zahar si se pun merele taiate pe jumatate si umplute cu unt si nuca .
Se pune compozitia in tava si se coace la foc potrivi .
Se coace pina se desprinde de pe tava .
Se lasa sa se raceasca .
Se poate taia in 2-3 felii . 


      CANTITATI PENTRU CREMA DE ZAHAR ARS


CREMA DE ZAHAR ARS

  CANTITATI

-4 oua
-500 ml de lapte
-10 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-rom (dupa preferinte)

Mod de preparare

Se pun 5 linguri de zahar intr-o cratita de marimea blatului de tort ,se caramelizeaza ,se ung bine cucaramel peretii cratitei si se lasa la racit .
Separat se bat bine ouale  cu zaharul si se adauga laptele,romul si zaharul vanilat.
Se pune compozitia in cratita cu zaharul  caramel ,se introduce la cuptor la foc potrivit .
Sub cratita se  pune o alta cratita sau tava cu apa.
Se lasa la cuptor pana capata o culoare caramel.
Se lasa sa se raceasca.

      CANTITATI PENTRU SIROP

  CANTITATI
-4 linguri de zahar 
-700 ml apa
-rom 
-zahar vanilat

  MOD DE PREPARARE

Se caramelizeaza zaharul , se adauga apa si se lasa la fiert pina scade un deget .Se lasa la racit apoi se adauga romul si zaharul vanilat..



CREMA DE TORT

CANTITATI

-3 oua
-3linguri de zahar
-3linguri de faina
-100 g unt
-3linguri de cacao
-250 ml lapte

MOD DE PREPARARE

Se amesteca ouale cu zaharul si faina  bine fara sa se faca cocoloase,se adauga cacaoua apoi laptele  treptat pana se omogenizeaza.
Se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase.
Se lasa la racit  apoi se adauga untul si se amesteca foarte bine .


   ASAMBLAREA TORTULUI

Se taie batul de tort in 2-3 felii sise insiropeaza cu siropul rece.
Se adauga o parte din crema peste care se pot pune si fructe (ananas )
Se punea doua felie de blat si se unge cu crema si se pun fructe.
Se pune si ultima felie (2-3) de blat care trebuie sa aiba merele deasupra .
Se pune putina crema ,apoi se aseaza cu grija  crema de zahar ars.
Peste crema de zahar ars se poate decora cu frisca .
Se pune la frigider 1 ora
Se consuma cu placere. 

                                                                                    Pofta buna!


                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu