CANTITATI
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 praf de copt
-1 plic de zahar vanilat
-1 Kg de mere
-100 g unt
-100 g nuci
-rom
MOD DE PREPARARE
Se bat ouale bine pina isi maresc volumul de 3-4 ori ,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se albeste compozitia si se topeste zaharul .
Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor .
Se adauga praful de copt fara a se dizolva, zaharul vanilat si romul .
Se pregateste o tava de tort sau o cratita de 2Kg astfel:se unge cu putin unt se tapeteaza cu zahar si se pun merele taiate pe jumatate si umplute cu unt si nuca .
Se pune compozitia in tava si se coace la foc potrivi .
Se coace pina se desprinde de pe tava .
Se lasa sa se raceasca .
Se poate taia in 2-3 felii .
CANTITATI PENTRU CREMA DE ZAHAR ARS
CREMA DE ZAHAR ARS
CANTITATI
-4 oua
-500 ml de lapte
-10 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-rom (dupa preferinte)
Mod de preparare
Se pun 5 linguri de zahar intr-o cratita de marimea blatului de tort ,se caramelizeaza ,se ung bine cucaramel peretii cratitei si se lasa la racit .
Separat se bat bine ouale cu zaharul si se adauga laptele,romul si zaharul vanilat.
Se pune compozitia in cratita cu zaharul caramel ,se introduce la cuptor la foc potrivit .
Sub cratita se pune o alta cratita sau tava cu apa.
Se lasa la cuptor pana capata o culoare caramel.
Se lasa sa se raceasca.
-4 oua
-500 ml de lapte
-10 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-rom (dupa preferinte)
Mod de preparare
Se pun 5 linguri de zahar intr-o cratita de marimea blatului de tort ,se caramelizeaza ,se ung bine cucaramel peretii cratitei si se lasa la racit .
Separat se bat bine ouale cu zaharul si se adauga laptele,romul si zaharul vanilat.
Se pune compozitia in cratita cu zaharul caramel ,se introduce la cuptor la foc potrivit .
Sub cratita se pune o alta cratita sau tava cu apa.
Se lasa la cuptor pana capata o culoare caramel.
Se lasa sa se raceasca.
CANTITATI PENTRU SIROP
CANTITATI
-4 linguri de zahar
-700 ml apa
-rom
-zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
Se caramelizeaza zaharul , se adauga apa si se lasa la fiert pina scade un deget .Se lasa la racit apoi se adauga romul si zaharul vanilat..
CREMA DE TORT
CANTITATI
-3 oua
-3linguri de zahar
-3linguri de faina
-100 g unt
-3linguri de cacao
-250 ml lapte
MOD DE PREPARARE
Se amesteca ouale cu zaharul si faina bine fara sa se faca cocoloase,se adauga cacaoua apoi laptele treptat pana se omogenizeaza.
Se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase.
Se lasa la racit apoi se adauga untul si se amesteca foarte bine .
ASAMBLAREA TORTULUI
Se taie batul de tort in 2-3 felii sise insiropeaza cu siropul rece.
Se adauga o parte din crema peste care se pot pune si fructe (ananas )
Se punea doua felie de blat si se unge cu crema si se pun fructe.
Se pune si ultima felie (2-3) de blat care trebuie sa aiba merele deasupra .
Se pune putina crema ,apoi se aseaza cu grija crema de zahar ars.
Peste crema de zahar ars se poate decora cu frisca .
Se pune la frigider 1 ora
Se consuma cu placere.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu