Ingrediente pentru aluat
<!-1Kg de faina
<!-1cana de zahar
<!-2 cuburi de drojdie (pachet mic)
<!-0,5 l lapte
<!-4oua(galbenusurile)
<!-1 cana de ulei \
<!-1 lingurita sare
<!-mirodenii
<!
Proces tehnologic
Se cerne faina.
Se fierbe laptele,se adauga zaharul si sarea apoi se amesteca pana se topesc si se toarna peste faina amestecandu-se pana se raceste.
Separat se face maiaua din:drojdie,apa calda,putin zahar si faina care se amesteca si se lasa sa creasca.Dupa ce a crescut se adauga peste faina cu laptele care s-au mai racit.
Ouale:se separa galbenusurile de albusuri;galbenusurile se adauga peste faina,iar albusurile seopresc pentru umplutura.
Se framanta bine aluatul iar la sfarsit se pune uleiul putin cate putin si se incorporeaza bine apoi se lasa sa creasca pana se pregatesc formele si umplutura.
Se pregatesc tavile astfel:se ung bine cu ulei sau cu untura.
Din aceasta compozitei ies 4 cozonaci in formele de iena sau 2 forme mari de cozonac.
Se imparte in doua sau in patru : se intinde foaia sip e deasupra se pune umplutura apoi se ruleaza si se pune in forme dupa care se lasa sa mai creasca.
Inainte de a se pune la cuptor se unge cu ou batut si se poate presara si un pic de zahar.
Se pune la cuptor la foc potrivit pana cand se coace. Se scoate din tavi si se consuma cu placere .
Umplutura cu nuca
<!-Albusurile se bat spuma cu 2-3 linguri de zahar.zahar vanilat,rom ,cacao si miez de nuca pisat sau dat prin masina.Se poate pune in cozonac rahat ,stafide ,nuca mai mare ,etc.
Pofta buna!
Delicios și bun ca de obicei
RăspundețiȘtergereFoarte bun
RăspundețiȘtergere